in

Selma Čabrić kandidat SP-a za ministra umjesto Dada Dogana

Selma Čabrić iz Doboja, kandidat je Socijalističke partije za novog ministra porodice, omladine i sporta RS.

Ovo je za “Nezavisne novine” potvrđeno iz više izvora u ovoj stranci, a biografija i prijedlog za imenovanje Čabrićeve, već su stigli na Trg Republike.

“Predsjedništvo Socijalističke partije već je odredilo da Selma Čabrić iz Doboja bude novo kadrovsko rješenje za ministra. Mi smo to uputili Radovanu Viškoviću, premijeru RS”, kazali su izvori “Nezavisnih novina” iz SP-a.

Do sada, kako nam je rečeno, nisu dobili povratne informacije iz Vlade RS, ali očekuju da Čabrićeva bude imenovana za ministra već u februaru na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

“Ne znam kada su planirana popunjavanja dva ministarska mjesta, ali vjerovatno je to na skupštini koja se planira u februaru”, rečeno je za “Nezavisne novine”.

Ako bude prihvaćen prijedlog Socijalističke partije, Čabrićeva će u Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS naslijediti stranačkog kolegu Dada Dogana, koji je, podsjetimo, podnio ostavku svega dva dana nakon što je izabran za ministra, a sve zbog činjenice da je ranije bio osuđen na godinu dana zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Podsjetimo i to da je zbog sličnog slučaja, svega dva dana u novoj Vladi proveo i Dragoslav Kabić iz SNSD-a, koji se takođe ostavkom povukao sa mjesta ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.

Iako ime Kabićevog nasljednika još uvijek nije zvanično poznato, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će novi ministar biti iz Prijedora.

Treba podsjetiti i da nakon što su prihvaćene ostavke Dogana i Kabića, Vlada RS donijela je odluku da do izbora novih ministara, vršioci dužnosti u ova dva resora budu Zlatan Klokić, inače ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS kao v.d. ministar za porodicu, omladinu i sport RS, te Siniša Karan, ministar unutrašnjih poslova RS, kao v.d. ministra rada i boračko- invalidske zaštite RS.

Snijeg napravio haos i u Hrvatskoj: Brojni udesi i problemi na putevima

Đoković: Sve je u redu, vidimo se na meču