in

SDS: Dodikova priča o nezavisnosti Srpske je opasna i možemo samo izvući “deblji kraj”

Zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Radović rekao je danas da najnovija SNSD-ova priča o tobožnjem “mirnom razlazu” uvlači Republiku Srpsku i narod u opasnu igru gdje mogu izvući samo deblji kraj.

Radović je rekao da Dodik i SNSD na ovaj način žele povratiti svoj rejting u narodu koji im strmoglavo pada jer im više slabo ko vjeruje.

“SNSD se već izgubio u nerealnim obećanjima počevši od Referenduma o Danu Republike Srpske čiji rezultat nikada nije proveden, preko vraćanja nadležnosti sa nivoa BiH na RS u čijem su prenosu sa nivoa RS na nivo BiH učestvovali i isti potvrđivali, pa sve do najnovije priče o mirnom razdruživanju za koju nemaju podršku niti jednog relevantnog međunarodnog faktora“, istakao je Radović.

Naglasio je da će SDS svoju politiku bazirati na primjeni Dejtonskog sporazuma koji je garant mira u BiH.

“Zalagat ćemo se za bolju budućnost i prosperitet jer to je pravi put za nas i naš narod“ naglasio je Radović.

Podcrtao je da je politika koju zagovara SNSD politika konflikta i vraćanja u proslost i nije dobra za Republiku Srpsku.

“Ovdje radi i o pokušaju skretanja pažnje sa ekonomske situacije u RS-u koja postaje sve lošija. Republika Srpska se nalazi na rekordnom nivou zaduženja sa dugom koji je po prvi put veći od duga FBiH. Gotovo sva javna preduzeća grcaju u dugovima i ne doprinose rastu prihoda u budžetu RS. Najnoviji val poskupljenja osnovnih životnih namirnica i do 50% pravi je udar na džepove građana koji sve teže žive“, podcrtava Radović.

Srbija na krilima Mitrovića pobedila Luksemburg!

Patrijarh Porfirije: Joanikije dostojan da bude mitropolit