in

Šarović odgovorio Briselu: Dodik prikriva svoj kriminal i korupciju, a sad narod treba da ispašta

Foto: sdsrs.com

U izolaciju treba da idu oni koji su odgovorni za ovu političku situaciju, a ne da ispašta cijeli jedan narod i građani Republike Srpske. U pokušaju da prikriju kriminal, korupciju i brojne afere i da zavaraju narod pričom o tobožnjem vraćanju nadležnosti, doveli su do ovakvog mogućeg raspleta, istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS komentarišući izjave Ursule fon de Lajen da će Srpska snositi posljedice Dodikove politike.

Šarović ističe da je neodgovornom politikom i sebičnim ponašanjem vlast u Republici Srpskoj narod izložila veoma opasnoj situaciji.

– Mi smo svo vrijeme upozoravali da može doći do ovoga, a to bi značilo slom ekonomskog sistema. Umjesto da su se urazumili oni su pokušavali da se pokažu kao neki heroji koji spasavaju Republiku Srpsku, a u stvari su je gurali prema ovakvom mogućem ishodu koji bi mogao da znači izolaciju – poručio je Šarović.

Šarović kaže da je od početka znao i na to smo upozoravao da im je namjera neiskrena i da je to samo pokušaj skretanja pažnje sa njihovog ogromnog stepena kriminala i korupcije.

– Vlast koja je neodgovorna i koja pljačka i krade od svoga naroda u vrijeme pandemije mora što prije da ode kako bi se nastavio normalan život. Republici Srpskoj treba vlast koja će upravo da radi suprotno od ove vlasti, koja je sposobna da vodi ovaj narod ka ekonomskom prosperitetu i boljem životu što je jedan od glavnih ciljeva politike Srpske demokratske stranke – zaljučio je Šarović.

Kotor Varoš: Auto sletjelo u Vrbanju, poginuo vozač

U Bijeljini 17 novozaraženih, u Srpskoj 102, 14 preminulih osoba