in

Šarović o sutrašnjoj sjednici NSRS-a: Srljamo grlom u jagode, nisu svjesni opasnosti u koju nas vode

Foto: sdsrs.com

Iako će opozicija biti u neravnopravnom položaju na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, jer imaju ograničeno vrijeme izlaganja bez prava na replike, predsjednik SDS-a Mirko Šarović za BN televizuju kaže da će učestvovati u radu, jer “javnost treba da zna i stavove SDS-a po pitanju prenesenih nadležnosti RS-a”.

“Ima i zagovornika koji misle da u toj jednoj vrsti farse ne treba da učestvujemo, da jednostavno ne treba da budemo neka vrsta dekora u toj predstavi koja se pravi za javnost. No, ja mislim da ne treba da šutimo i da treba jasno da iznesemo svoj stav u ovom procesu koji je započeo SNSD i Milorad Dodik”, kazao je Šarović.

Mislim, kaže on, da “oni uopšte nisu svjesni potrebe za pojačanom odgovornošću i nisu svjesni opasnosti u koju nas, na neki način sve vode, jer ovo se ne tiče samo SNSD-a”.

“Ovo se tiče cijele Republike Srpske i cjelopunog naroda i zbog toga mi ćemo tu vrstu odgovornosti pokazati. Nije pitanje da li ima legitimiteta za neke stvari, samo je pitanje da li ste svjesni odgovornosti u šta nas sve uvlačite i da li ste javnosti i narodu dovoljno objasnili šta nas to čeka? Šta ćemo dobiti, šta izgubiti? Hoćemo li bolje živjeti, hoće li nam biti bolje? Hoćemo li se možda suočiti sa gubitkom mira, stabilnosti u zemlji? Da li ste to ukalkulisali, objasnili javnosti?”, naglasio je predsjednik SDS-a.

On mislim da svi idu “grlom u jagode”.

“Sve se kreira u jednoj glavi i sve polazi od jednog čovjeka i ja mislim da je to strašno loše za cijelu RS”, zaključuje Šarović.

Podsjetimo da je za sutra najavljena sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o povratu nadležnosti.

Porodica generala Sarića: Bez adekvatnog liječenja, život će mu biti ugrožen

Novaković Bursać: Šmitovo pismo pokušaj da izađu iz situacije koju su sami napravili