in

Šarović: Najvažnije je da nas je Vučić podržao

Foto: sdsrs.com

Sve što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao nakon sastanka sa Dodikom je politika koju provodi i za koju se bori Srpska demokratska stranka, izjavio je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Šarović je istakao da predsjednik Srbije zahtjeva “racionalan i pragmatičan pristup”, i sve ono što je SDS, nasuprot politici galame i pesnica, tražio od aktuelne vlasti.

– Upravo Vučić je naglasio da razgovor nema alternativu i da se mora voditi dijalog sa Bošnjacima, a za istu izjavu ovih dana iz tabora SNSD-a orkestrirano smo etiketirani kao “izdajnici”. Je li onda po njima možda i predsjednik Vučić izdajnik – upitao je Šarović.

Pitanje šuma i zemljišta

Jednako smo upozoravali, dodaje Šarović, da se ostavimo snova o pobjedi nad drugim narodima, jer je pobjeda razgovor o budućnosti i jednako najvažnijim smo isticali i ističemo da se Srpska može čuvati samo u miru, konkretnim radom i napretkom.

On kaže da je posebno zanimljivo je da je fokus sastanka bio na rješavanju “pitanja šuma i zemljišta” što su upravo pitanja, podsjeća Šarović, čije rješavanje su iz SDS potencirali i tražili da se upravo o njima raspravlja na NSRS.

Šarović je napomenuo i da je predsjednik Vučić takođe najavio razgovore sa međunarodnim predstavnicima o situaciji u BiH.

– A to su isti oni kojima Dodik upućuje najprizemnije poruke i za koje hoće da nas uvjeri da čak i ne postoje i nemaju nikakvu ulogu – navodi Šarović.

Haotična vlast

Zanimljivo je, dodaje on, da smo sve ove izjave predsjednika Vučića čuli samo sat nakon što je SNSD-ov ministar Košarac izjavio da je protiv iste te “pametne politike”.

– Sasvim je jasno da imamo posla sa haotičnom vlašću koja srlja i nema nikakav ozbiljan plan, već vuče jednostrane, neprimjerene poteze, bez širih konsultacija, i što je najgore – unosi strah u javnosti Republike Srpske zbog uvlačenja u konflikte i prijetnje ratom – upozorava predsjednik SDS.

Šarović kaže da se pokazalo da je politika Srpske demokratske stranke normalna, razumna i pametna politika koja vodi računa o interesima Republike Srpske najbolji mogući način i da je to jasno uvidio i prepoznao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Govedarica: Dodik je sinoć izgovorio toliko laži da je i Vučiću bilo neprijatno

Dodik: Opozicione partije da odluče jesu li opozicija Srpskoj i svom narodu ili SNSD-u i Dodiku