in

Šarović: Miran razlaz u BiH može biti samo u crtanom filmu

Foto: sdsrs.com

“Raspakivanje Dejtona je pogubno za Republiku Srpsku i moj stav je da ne treba da idemo u avanturu. Dejtonskoj arhitekturi trenutno nema nikakve alternative“

Dodik je trenutno u sopstvenoj političkoj borbi između trajnog odlaska i opstanka još jedan kraći period. Rejting stranke mu slabi, mnogo je korupcionaških afera, opozicija ga pritiska snažno i zna da ako izgubi izbore da ga čeka katastrofa nevjerovatnih razmjera pa je očigledno krenuo u rulet igru na sve ili ništa – poručio je Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

„Zadnjih 10 godina političkog života u Republici Srpskoj prošlo je u blefiranju Milorada Dodika u kome je on namagarčio mnoge. Kupovao je svoje mandate i mandate svoje stranke na način što je strašio narod. Dobijao je podršku jer je stvorio lažnu sliku sebe kao čovjeka koji vodi Republiku Srpsku u nezavisnost“ – poručio je Šarović.

Međutim, kaže Šarović, prevario je ljude već tri puta jer nije imao stvarnu namjeru da napravi nezavisnost Republike Srpske.

„Mirni razlaz je opcija dogovora s kredibilnim političkim faktorima iz druga dva naroda ali to ima samo u crtanom filmu. Ako nema mirnog dogovora, Republika Srpska i naš narod ne žele sukobe. Raspakivanje Dejtona je pogubno za Republiku Srpsku i moj stav je da ne treba da idemo u avanturu. Dejtonskoj arhitekturi trenutno nema nikakve alternative“ – zaključio je Šarović, prenosi Sektor za politiku i medije SDS-a.

Policija potvrdila: Ubistvo britanskog poslanika teroristički napad

Vučić: Velika Britanija stoji iza napada Prištine na Srbe na Kosovu