in

Šarović: Borel bio zbunjen, nisam siguran da je razumio gdje je došao

Foto: sdsrs.com

Borel je u nekim stvarima bio zbunjen i nisam siguran da je razumio gdje je došao, poručio je danas Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke nakon sastanka sa Žozepom Borelom, visokim predstavnikom Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku.

Razgovor je održan u zgradi Delegacije Evropske unije u Sarajevu, zajedno sa ostalim liderima opozicije iz Republike Srpske i Federacije BiH, a nakon toga i sa čelnicima vodećih partija, SNSD, HDZ i SDA Miloradom Dodikom, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

“U nekim stvarima Borel je bio potpuno zbunjen, čak ni neka ustavna ograničenja nije shvatao i nisam baš siguran da je uopšte razumio gdje je došao”, rekao je Mirko Šarović, nakon sastanka sa Borelom.

Lider SDS-a prokomentarisao je sastanak Borela sa liderima SNSD-a, SDA i HDZ-a, koji je u toku.

“Ja sam mu tokom razgovora prenio da će oni računati na njegovu neodlučnost, ali mislim da nije dovoljno shvatio ni da će ga oni s kojima sada razgovara prevariti i obmanuti. Oni će ga ostaviti u uvjerenju da su oni za evropski put”, poručio je Šarović i dodao:

“Oni koji vode BiH u zadnje tri godine, sa njima nema nikakvog napretka i šansa da oni što prije odu je jedina nada za ovu zemlju. Najneprijatnije što smo čuli u razgovoru je najava da neće biti finansijskih projekata iz evropskih fondova. To loše i odraziće se na građane”, rekao je Šarović.

Svjetska nestašica suncokretovog ulja

Pedofilu prijeti osam godine robije: Namamio djevojčicu u iznajmljeni stan u Banjaluci