in

Railić ispitan u Tužilaštvu, pogledajte odvođenje u pritvor

Foto: Youtube/Nezavisne/Screenshot

Prijedorčanin Dalibor Railić zvani Dugi, kojeg terete da je naručilac ubistva načelnika prijedorske krim-policije Radenka Bašića, danas je ispitan u Tužilaštvu BiH.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, potom je ovaj osumnjičeni, kojeg je prošle sedmice uhapsio MUP RS, vraćen u pritvor koji mu je ranije odredio Sud BiH.

Podsjetimo, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, potvrdio da je Railić nalogodavac ubistva Bašića i da mu je određen jednomjesečni pritvor u drugom predmetu – za organizovani kriminalitet i šverc teških droga.

Tužilaštvo BiH danas je saopštilo da je u stalnoj komunikaciji sa institucijom Europola u Den Haagu, kao i tužilačkim i policijskim institucijama u RS, te Državnom agencijom za istrage i zašttu- SIPA, kao i policijskim strukturama u FBiH i kantonima, kako bi se dogovorile aktivnosti na otkrivanju, dokumentovanju i krivičnom gonjenju osoba osumnjičenih za teška krivična djela, koja ugrožavaju vladavinu prava i sigurnost građana Bosne i Hercegovine.

“Cilj aktivnosti je da sve institucije, zajednički i koordinisanim djelovanjem, svako u okviru svojih nadležnosti, daju maksimalan doprinos rasvjetljavanju teških krivičnih djela, koja ozbiljno narušavaju sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini i regionu Zapadnog Balkana”, navodi se u saopštenju.

U okviru provedenih aktivnosti i saradnjom sa Europolom, kako se dodaje u saopštenju, zajednički se došlo i do informacija koje mogu pomoći u rasvjetljavanju teškog ubistva načelnika kriminalističke policije Prijedor, Radenka Bašića.

“Komunikacija sa EUROPOL-om koja je ostvarena u proteklim mjesecima, omogućila je provođenje više opsežnih operacija u borbi protiv organizovanog i prekograničnog kriminala, koje su pozdravljene u strukturama Europol-a i EU”, zaključuje se u saopštenju.

Pijan vozio kroz rijeku u Donjem Vakufu, uspio na vrijeme izaći iz vozila

Objavili da je srpska snajperistkinja zarobljena, MUP demantovao: U zatvoru je