in

Proganjao ženu, zvao je sa 40 različitih brojeva telefona

Foto: Freepik

Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu protiv N.V. iz Kostajnice kojeg terete da je duže vrijeme proganjao sugrađanku koju je pozivao sa oko 40 brojeva i slao joj uvredljive i prijeteće poruke te joj govorio kako će se ubiti pred njenim vratima.

Kako se navodi u optužnici, ženu je od novembra 2019. godine do decembra 2020. godine u Kostajnici, uporno pratio i nastojao da sa njom uspostavi neželjeni kontakt.

“Slao joj je poruke uvredljivog i uznemiravajućeg sadržaja, govoreći istoj da je kriminalka i lopov, da posjeduje falsifikovanu diplomu. U jednom od poziva joj je prijetio, govoreći da će se ubiti ispred njenih ulaznih vrata u porodičnu kuću, da zna kuda se ista kreće, te da će je kada se bude najmanje nadala udariti tamo gdje je najviše boli, da će se bojati svoje psihe. Dolazio je do njene kuće i kancelarije auto-škole koju ista posjeduje, tražeći da razgovara”, navodi se u optužnici.

Dodaje se da ju je 14. decembra 2020. godine presreo na pumpi u Kostajnici, kod njenog auta i tražio da sa njom razgovara, unoseći joj se u lice, a što je sve kod iste izazvalo tjeskobu, te strah za sigurnost sebe i njoj bliskih osoba.

Takođe ga terete da je, nakon što je uhapšen. 7. marta 2020. godine u 18.13 časova oštetio prostoriju za zadržavanje u policijskoj stanici Kostajnica.

“U namjeri da ošteti i uništi tuđu stvar, lupao je rukama i udarao nogama po ulaznim vratima prostorije, te na taj način izvršio oštećenje vanjskih štokova, pričinivši štetu od oko 150 KM”, navodi se u optužnici.

Terete ga za krivična djela proganjanje i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Kadrić smijenjen, novi gradonačelnik Brčkog je Nišić

Osman Mehmedagić završio na crnoj listi SAD-a