in

Produžene mjere u Srpskoj, inspekcijama naloženo da pojačaju kontrole

Republički štab za vanredne situacije održao je danas, u Banjaluci, 95. sjednicu.

Štab je donio Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, kojim je dosadašnje mjere produžio do 30. avgusta 2021. godine.

Sa današnje sjednice je upućen apel građanima da se u što većem broju vakcinišu protiv virusa korona, da bi se sačuvalo zdravlje ljudi, te održala stabilna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj.

U posljednje dvije sedmice, među novozaraženim od virusa korona, preovladava mlađe, radno sposobno stanovništvo, a posebno je zabrinjavajuće da je više od devedeset odsto oboljelih lica, nevakcinisano, navodi se u saopštenju Štaba.

Vakcinacija u Republici Srpskoj odvija se nesmetano, a obezbijeđen je dovoljan broj vakcina protiv virusa korona, različitih proizvođača, za sve građane.

Na današnjoj sjednici, Republički štab za vanredne situacije naložio je Inspektoratu Republike Srpske i nadležnim inspekcijama da, cijeneći epidemilolšku situaciju, pojačaju kontrolu sprovođenja mjera protiv virusa korona.

Svi zaključci Republičkog štaba za vanredne situacije dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske u sekciji „Republički štab za vanredne situacije – Akti”, https://www.vladars.net, kao i na stranici Кoronavirus u Srpskoj, https://koronavirususrpskoj.com/

Jezive scene iz Kabula, ljudi se vezali za avion koji poleće zatim padali u smrt

Žuto upozorenje zbog grmljavine uključeno za utorak