in

Prnjavor: Pijani vozili gradom i pucali poluautomatskom puškom iz auta u pokretu

Policajci PU Prnjavor danas su uhapsili dvojicu muškaraca zbog postojanja osnova sumnje da su u alkoholiziranom stanju i upotrebom vatrenog oružja izazvali opštu opasnost.

Kako se navodi u saopštenju PU Prnjavor, policajci su, preduzimanjem operativnih mjera i radnji, identifikovali i lišili slobode dvije osobe inicijala D.J. i J.Đ. iz Prnjavora, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija”.

“Naime, nadležnoj policijskoj stanici je prijavljeno da se vozilo marke “Citroen” kreće magistralnim putem M-106, te da je kroz otvoren prozor iz vozila pucala nepoznata osoba iz puške.

Izvršenom kontrolom vozila pronađena je i oduzeta poluautomatska puška i određena količina municije”, kažu iz PU Prnjavor.

Uhapšeni su, dodaje se u saopštenju, podvrgnuti ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu.

“Ovom prilikom je utvrđeno kod D.J. 2,37 promila alkohola, a kod J.Đ. 2,01 promila alkohola u organizmu. Rad po navedenom predmetu je u toku. O svemu je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka”, kažu iz PU Prnjavor.

Pokušali opljačkati vozilo s novcem, potez bivšeg policajca sve oduševio

Uskoro nova optužnica za zločin u Dobrovoljačkoj?