in

Presreli policijsku patrolu pa im iz auta izvukli uhapšenog i pretukli

Policijski službenici Policijske stanice Petrovo, 12.02.2022. godine, lišili su slobode lice inicijala S.S. i A.S., oba sa područja opštine Petrovo, zbog osnova sumnje da su izvršila krivična djela “Nasilničko ponašanje” i “Sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje“ i lice inicijala P.P. sa područja opštine Petrovo, zbog osnova sumnje da je izvršilo krivično djelo “Sprečavanje službenih lica u vršenju službene radnje”.

Navedena lica su na regionalnom putu Doboj – Petrovo u mjestu Sočkovac opština Petrovo, svojim vozilima izvršili zaprečavanje službenog vozila sa prednje i zadnje strane, te onemogućili dalje kretanje službenog vozila u oba pravca.

Nakon toga je lice inicijala S.S. prišlo vratima vozača te preko policijskog službenika pokušalo da zada udarac licu inicijala Z.B. koje se nalazilo na mjestu suvozača a koje je trebalo da bude saslušano u službenim prostorijama Policijske stanice Petrovo.

U istom momentu lica inicijala A.S. i P.P. su otvorili vrata suvozača na istom službenom vozilu i iz istog izvukli lice inicijala B.Z. i zadali mu nekoliko udaraca.

Policijski službenik je zatim izašao iz službenog vozila i svojim tijelom spriječio navedena lica da nastave sa udrcima, zatim je izdao glasna naređenja da prestanu sa radnjama što su isti i učinili.

Lice inicijala B.Z. je službenim vozilom prevezeno u prostorije PS Petrovo, a zatim je zbog zadobijenih povreda upućeno u Dom zdralja Petrovo odakle je prebačeno u bolnicu Sveti apostol Luka u Doboju.

Navedena lica su uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima predata u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Dačić: Posjetio bih Srpsku kao nezavisnu državu ako Komšić ode u Prištinu

Ukrajinski vojnici ubili dva grčka vojnika u blizini linije razdvajanja sa Rusijom