Predsednik NR Kine Si Đinping uputio je rođendansku čestitku srpskom članu i predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, poželevši mu dobro zdravlje i uspeh u radu.

Si je u čestitki naglasio da se odnosi između NR Kine i BiH proteklih godina dobro razvijaju, a pragmatična saradnja iznedrila je plodne rezultate.

Suočavajući se sa pandemijom kovid 19, naveo je kineski predsednik, BiH i Kina se iskreno pomažu i sarađuju u ovoj zajedničkoj borbi, čime je tradicionalno prijateljstvo dodatno produbljeno.

“Nedavno ste, na moj poziv, prisustvovali Samitu lidera Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope i time dali važan doprinos uspešnom održavanju ovog skupa. Kineska strana je spremna da, zajedno sa svim stranama, uključujući i BiH, radi na implementaciji dogovora sa Samita kako bi se saradnja Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope podigla na još viši nivo”, istakao je Si.

On je naglasio da pridaje veliku važnost razvoju odnosa između NR Kine i BiH i spreman je da, zajedno sa srpskim članom i predsedavajućim Predsedništva BiH, u okviru inicijative “Pojas i put” i saradnje Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope, ulaže napore kako bi zajednička saradnja doprinela ostvarenju novih rezultata na dobrobit ovih zemalja i njihovih naroda, javlja RTRS.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rođen je 12. marta 1959. godine u Banjaluci.



Izvor:
Share.