in

Poreski inspektori idu iza rešetaka: Uzeli 5.000 KM mita

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske koji su uhapšeni u akciji “Afrodita” Igor Grahovac, Dragoslav Tubić i Snežana Dragičević Mitrović zbog uzimanja mita idu iza rešetaka, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Nezvanično saznajemo, da osumnjičene terete da su uzeli 5.000 KM od vlasnika jednog salona ljepote kako bi mu smanjili kaznu za uočene nepravilnosti i olakšali položaj.

– Postupajući tužilac ispitao je osumnjičene te će im biti predloženo određivanje pritvora. Ta odluka je trenutno u pripremi – rekli su u Republičkom tužilaštvu koje vodi istragu.

Istakli su da će po donošenju odluke o prijedlogu pritvoru biti saopšteno više informacija i detalja.

Pomenuti inspektori uhapšeni su zbog sumnje da su uzeli nekoliko hiljada maraka od vlasnika jedne banjalučke firme da bi mu smanjili kaznu za uočene nepravilnosti.

– Oni su to preduzeće kontrolisali više puta ta su od vlasnika tražili da ih počasti kako bi mu pogodovali da kontrola bude za njega povoljnija. Govorili su mu da su uočene nepravilnosti i da će oni to srediti ako im da nešto. Tako su u više navrata uzeli nekoliko hiljada maraka – rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Akciju su “Afrodita” izveli su juče pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Republičkog tužilaštva.

Tokom akcije obavljeno je nekoliko pretresa na području Banjaluke, a kako se saznaje pretresena je imovina osumnjičenih i prostori koje su koristili.

Na tehničkom pregledu i produžetak registracije

Advokat Stupar prijavljivan 13 puta zbog porodičnog nasilja