in

Policija zatražila raspisivanje “žute” objave za Taniom Verajić

Policijska uprava Doboj poslala je dopis Upravi kriminalističke policije Republike Srpske za raspisivanje “žute” objave čiji je cilj pronalazak Tanie Varajić (23) iz Kanade, koja je nestala 4. jula u Doboju.

“‘Žuta’ objava ide kada postoje indicije da je lice napustilo teritoriju određene države. Mi nemamo te informacije, ali sazreli su uslovi”, kazao je Slobodan Radinković, načelnik Policijske uprave Doboj.

Kako je rekao, policija trenutno ne raspolaže novim podacima, ali su u stalnom kontaktu sa članovima porodice nestale, nadležnim službama, Evropolom i policijskim atašeom Kanade.

On je istakao da su prošle sedmice ponovo objavili fotografiju nestale djevojke na svim društvenim mrežama fejsbuku i instagram Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Prema Radinkovićevim riječima, policija raspolaže sa informacijama koje su već poznate javnosti, odnosno snimkom sa nadzorne kamere u Ulici Jug Bogdana u trenutku kada je Varajićeva napustila zgradu i jaknom.

“Otključali smo njen telefon i nismo došli do podataka koji bi nam pomogli u otkrivanju”, kazao je Radinković i dodao da je policija pretražila sve lokacije na koje su ih uputili članovi porodice, ili prema dojavama građana.

Iz Policijske uprave Doboj ranije je saopšteno da je Varajićeva sitnije građe, visoka 163 centimetra, teška 54 kilograma, kratke, smeđe kose i plavih očiju.

Ona je tada na sebi imala bijelu majicu i sivu trenerku, dok na nogama nije imala obuću.

Policija pronašla arsenal oružja kod huligana u Atini (FOTO)

Nasmrt pretukao oca u Ljubuškom