in

Policija zabranila aktivnosti “Sarajevske Bh. povorke ponosa” u Banjaluci

Foto: Otvoreno.ba

Policijska uprava Banjaluka zabranila je najavljeno okupljanje i aktivnosti Bh. povorke ponosa u najvećem gradu Srpske

Policijska uprava Banjaluka u skladu sa članom 190. Zakona o opštem upravnom postupku i člana 13. stav 1. tačka d. i člana 14. stav 3. Zakona o javnom okupljanju, donijela je Rješenje o zabrani javnog okupljanja u organizaciji nezavisnih stvaralaca i aktivista “Geto” iz Banjaluke i “Bh. povorka ponosa” iz Sarajeva, za dan 18.03.2023. godine u vremenskom periodu od 17:30 do 01:00 časova u Banjaluci”, stoji u saopštenju.

Policijska uprava Banjaluka je Rješenje donijela nakon analize svih bezbjednosnih aspekata i okolnosti ovog javnog okupljanja, te je procijenjeno da postoji realna mogućnost da na istom može doći do većeg ugrožavanja ljudi i imovine.

Imajući u vidu da je proteklih dana u vezi sa ovim javnim okupljanjem bilo mnogo negativnih reakcija i da je upućen niz prijetnji organizatoru i učesnicima ovog okupljanja, PU Banjaluka apeluje na građane da poštuju pozitivne zakonske propise i da svojim ponašanjem ne dovedu do ugrožavanja drugih.

Apel da se zabrane aktivnosti Bh. povorke ponosa u Banjaluci potpisalo je 13 nevladinih organiacija u otvorenom pismu upućenom zvaničnicima u Srpskoj.

Nakon brojnih reakcija tokom jučerašnjeg dana, navijači Borca su održali i protestnu šetnju zbog najavljenih aktivnosti ovog pokreta u Banjaluci.

Dodik poručio Kavazoviću: Registrujte Islamsku zajednicu kao političku partiju

Tramp očekuje da će biti uhapšen u utorak