in

Osumnjičeni za ubistvo u bjekstvu, uhapšeni njegovi jataci

Policija i tužilaštvo rasvijetlili su ubistvo Mihajla Stupara zvanog Šmit koje se juče ujutro dogodilo u prijedorskom naselju Raškovac, saznaje Srpskainfo.

Identitet osumnjičenog izvršioca je Marko Momić koji je policiji od ranije poznat po teškim krivičnim djelima.

Njega policija nije pronašla na adresi stanovanja i sumnja se da je pobjegao van granica BiH pa će biti raspisana međunarodna potjernica.

Policija je pronašla automobil kojim je pregažen Stupar, dok su na mjestu ubistva pored rijeke Sane pronađeni dijelovi bejzbol palice.

Tokom istrage ubistva uhapšeno je više osoba koje su trenutno na kriminalističkoj obradi.

– Tokom dana biće poznato da li će i protiv koga od uhapšenih biti zatražena mjera pritvora – izjavio je izvor Srpskainfo iz prijedorske policije.

Naš izvor otkriva da je Momić u posljednje vrijeme bio na mjerama obaveznog javljanja u policijsku stanicu u Prijedoru po naredbi Suda BiH.

Naime, Momić je uhapšen u novembru prošle godine po međunarodnoj potjernici Hrvatske zbog sumnje da je učestvovao u teškom razbojništvo tokom kojeg je ubijena jedna osoba u Hrvatskoj i ukradeno oko 600.000 kuna (250.000 KM).

Međutim, Sud BiH je odbio da Momiću odredi pritvor, obrazloživši da u potjernici nije bilo detalja o krivičnom djelu koje je izvršio Momić.

Proizvodnja ruske vakcine na „Torlaku“ počinje 20. maja

Pet najmoćnijih sila Zapada i EU združeno odgovorili: Entiteti se ne mogu otcijepiti, odluku o zatvaranju OHR-a donosi PIC