in

Policija Srpske sa njemačkim kolegama rasvjetljava slučaj oružja pronađenog u Janji

Policija Republike Srpske radi sa njemačkom policijom na rješavanju slučaja nedavno pronađene velike količine oružja i municije u Janji kod Bijeljine, potvrđeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srpske.

Istraga u ovom slučaju je u toku, kažu u MUP-u.

Policija je 3. marta saopštila da je pretresom vikendice i drugih prostorija koje koristi muškarac N.M, rođen u Hanoveru u Njemačkoj 1975. godine, pronašla veću količinu vojnog naoružanja, municije i opreme, koja je bila skrivena u lažnim zidovima objekta.

U Policijskoj upravi Bijeljina Srni je ranije rečeno da je riječ o do sada najvećoj pljenidbi oružja i da je pronađeno automatsko i poluatomatsko naoružanje, takozvane duge cijevi, rezervni dijelovi tog naoružanja i veće količine municije i vojne opreme čije nabavljanje i držanje nije dozvoljeno građanima.

Naoružanje je pronađeno u skrivenim otvorima u zidovima koji su pregrađeni rigips pločama u prizemlju, na spratu i krovu vikendice na obali rijeke Drine u Janji.

U kupatilu na spratu objekta, u improvizovanom zidu, pronađena su 22 vojna sanduka sa 26.000 metaka za automatsku pušku kalibra 7,62 milimetra.

Vozač iz Sarajeva dužan 257.000 KM za kazne, počinio više od 350 prekršaja

Evropska komisija: Utvrđujemo standarde kovid pasoša za zemlje izvan EU, cilj nisu zabrane