in

Policija spasila otetu Dubrovčanku

Foto: Dražan Pozderović

Trebinjska policija je spasila Dubrovčanku J.K. koju je njen bivši momak, Korčulanin I.S. držao tri dana zatvorenu u apartmanu u Trebinju, a otkriveni su zahvaljujući njenim pozivima u pomoć upućenim telefonom hrvatskoj policiji.

Njih dvoje su, kako nezvanično saznajemo, u apartman u jednom prigradskom naselju, pri iznajmljivanju došli zajedno i sve je izgledalo normalno, da bi ona nakon tri dana pozvala policiju u Dubrovniku i zatražila im pomoć, saopštivši da je I.S. protivpravno drži zatočenu u tom apartmanu, gdje ju je momak, izgleda, i maltretirao i zlostavljao.

I trebinjska policija je utvrdila da postoje osnove sumnje da je mladić djevojku protivpravno lišio slobode, pa se sumnjiči za to krivično djelo iz člana 143 Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Policijski službenici iz Trebinja su pronašli lokaciju na kojoj su zatekli i djevojku i mladića u apartmanu zajedno i još se ispituje kako je ona uspjela telefonirati ako je on stalno bio s njom.

Međutim, s obzirom da je nakon pretresa i lišenja slobode I.S. u apartmanu pronađeno i 22 grama heroina i 32,5 grama marihuane, koje je policija izuzela, ne isključuje se da su oboje bili pod dejstvom opijata i da je u tom slučaju njemu mogla opasti koncentracija i ona je iskoristiti da pozove policiju.

Djevojka je nakon svega smještena u Bolnicu Trebinje, a mladić je na saslušanju u Policijskoj upravi Trebinje, tako da o svemu slijede dogovori sa dubrovačkom policijom, a saslušavaju se i vlasnici apartmana.

Ono što se za sada zna jeste da su mladić i djevojka nekada bili u vezi i da je ona očigledno svojom voljom došla u taj apartman, ili je barem tako izgledalo na prvi pogled, ali će sve ponovo razmotriti Okružno javno tužilaštvo koje je o događaju odmah obaviješteno i okvalifikovalo ga kao dva krivična djela – Protivpravno lišenje slobode i Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Detalji udesa u Srbiji: Sumnja se da je djevojka vozila 240 km na čas (FOTO)

Zavela dječaka i mjesecima ga silovala