in

Policija posjetila kabinet gradonačelnika Banjaluke zbog radova kod “Ekvatora”

Foto: banjaluka.rs.ba

Radovi na kružnom toku kod “Ekvatora” biće završeni za deset dana, kazao je danas na pres konferenciji gradonačelnik Draško Stanivuković i dodao da nisu dobili nikakav dopis za obustavu radova, te se radi o sumanutoj politici, a u kabinet gradonačelnika došla je i krim policija.

“Jutros je nenajavljeno došla krim policija te tražila dokumentaciju o izgradnji kružnog toka kod Ekvatora, ja sam se samo grohotom nasmijao jer radimo sve po propisu, ali ovo nam je dalo dodatnu motivaciju za daljim radom”, rekao je Stanivuković.

Dodaje da rade pošteno te da su dali dokumentaciju policiji.

Kako on kaže Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada, je pokrenuo postupak ukidanja građevinske dozvole.

“On, koji bi se trebao boriti za grad i da imamo građevinsku dozvolu, pokreće reviziju, ocjenu ustavnosti i zakonitosti, odnosno postupak da se nama oduzme pravosnažna građevinska dozvola”, rekao je on, te dodao da on ima mjesečnu platu od grada 5.000 KM i živi na grbači građana, a ne bori se za građane.

“Mi radove nastavljamo i mi ćemo radove završiti”, rekao je on, te dodao da nisu dobili dopis, te da imaju pravosnažnu građevinsku dozvolu po kojoj postupaju.

“Radovi se odvijaju nesmetano, a ako treba angažovaćemo i Kineze i Nepalce”, rekao je on, te dodao da će se raditi svim danima kako bi se što prije završila ova kružna raskrsnica.

U vezi sa izvođenjem radova na izgradnji kružne raskrsnice kod zgrade „Ekvatora“, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske odbilo je kao neosnovanu žalbu Grada Banjaluka izrečenu na Rješenje republičkog urbanističko-građevinskog inspektora.

Braća Hofman iz Bijeljine uhapšena u Beogradu

Uhapšena dva lica u Bijeljini zbog zloupotrebe