in

Policija: Lični dokumenti Ivana Begića poništeni u skladu sa zakonima

Foto: ATV

Lični dokumenti Ivana Begića poništeni su jer je utvrđeno da on ne stanuje na adresi koju je prijavio policiji, a nije se odazvao ni na poziv Policijske uprave Banjaluke radi davanja izjava u vezi sa utvrđivanjem mjesta prebivališta.

“Obaviještavamo vas da je Policijska uprava Banjaluka, 23. maja 2022. godine, donijela Rješenje o poništenju prebivališta za navedeno lice, jer je izvršenim provjerama utvrđeno da lice nije nastanjeno na prijavljenoj adresi prebivališta, a nije se odazvalo na poziv Policijske uprave Banjaluka radi davanja izjave u vezi sa utvrđivanjem prebivališta”, poručili su iz PU Banjaluka.

Naglasili su da su prateći navedeno, rješenje o poništenju prebivališta donijeli u skladu sa Zakonom o ličnoj karti državljana BiH, Pravilnikom o vozačkoj dozvoli i Zakonom o putnim ispravama u BiH.

Podsjetimo, bivši odbornik u Skupštini Grada Banjaluka i kandidat za potpredsjednika Republike Srpske, Ivan Begić rekao je da je saznanje da su mu poništeni lični dokumenti dobio iz CIPS-a, prilikom pokušaja da izvadi potvrdu o prebivalištu koju je trebao da dostavi u Privredni sud Banjaluka.

“Dođem da izvadim uvjerenje o državljanstvu, saopšte mi da su mi poništili ličnu kartu, vozačku dozvolu, pasoš, zdravstvenu knjižicu i da ne postojim u BiH. Ajd što mi ukradošte mandat, nego me izbrisašte kao građanina ove ‘države'”, napisao je Begić na svom tviter nalogu.

Američki novinar: SAD postavile eksploziv ispod „Severnih tokova“, aktivirali ga Norvežani

Alar­man­tna sta­tis­ti­ka u RS: Raste broj oboljelih od polnih bolesti