in

Policajka i radnik opštine uhapšeni zbog lažnih vozačkih dozvola

Foto: Otvoreno.ba

Tri lica, među kojima i službenica Policijske uprave Zvornik, uhapšena su na području Zvornika zbog sumnje da su od 2019. godine do danas na osnovu falsifikovane dokumentacije izdavala vozačke dozvole licima na području opštine Osmaci.

ATV navodi da su slobode lišeni službenica Policijske stanici Osmaci Gordana Stojanović, zaposlenik u opštini Šamac Slavko Simić, te Milan Marković iz Šekovića.

-Uhapšeni su G.S, S.S. i M.M. koji će nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti sprovedeni u Republičko javno tužilaštvo – saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

S obzirom na to da je G.S. službenica Policijske uprave Zvornik, dodaju ona će biti suspendovana i protiv nje će biti podnesena inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka.

U toku su pretresi na više lokacija u Zvorniku.

Uhapšenima se na teret stavljaju krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, primanje mita, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Operativnu akciju provode službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srpske i Policijske uprave Zvornik, pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva na području Zvornika.

Kod Lopara pronađeno veliko nalazište magnezija i litijuma

Brčko: Mercedesom uletio u apoteku (VIDEO)