Policija je upravo iz Poreske uprave Republike Srpske izvela njihova tri uhapšena službenika.

Oni su, prema dostupnim saznanjima, osumnjičeni za mito, a u pitanju su Miloš Janjić, Uroš Zec i Dejan Lazić.

Kako su “Nezavisne novine” ranije objavile, njih su jutros uhapsili pripadnici Uprave za teški i organizovani kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Poreska uprava Republike Srpske saopštila je da podržava aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala, a u vezi sa današnjim hapšenjem tri službenika njihovog Područnog centra Banjaluka.

Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske, najavio je da će, po dobijanju kompletnih i zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom, biti odlučeno i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ta tri službenika.

Izvori “Nezavisnih novina”, bliski istrazi, potvrdili su da su ovi službenici osumnjičeni da su, u procesu prinudne naplate, sa dužnicima dogovarali “pogodbe”.

“Obično je riječ o zapljeni imovine. Sumnja se da su oni te zapljene smanjivali, a uzimali novac od dužnika”, kažu naši izvori.

“Nezavisnim novinama” je iz MUP-a Srpske potvrđeno da će osumnjičeni, nakon kriminalističke obrade, biti predati Republičkom javnom tužilaštvu.Izvor:
Share.