in

Pogledajte ko su uhapšeni službenici Poreske uprave RS (FOTO, VIDEO)

Policija je upravo iz Poreske uprave Republike Srpske izvela njihova tri uhapšena službenika.

Oni su, prema dostupnim saznanjima, osumnjičeni za mito, a u pitanju su Miloš Janjić, Uroš Zec i Dejan Lazić.

Kako su “Nezavisne novine” ranije objavile, njih su jutros uhapsili pripadnici Uprave za teški i organizovani kriminalitet MUP-a Republike Srpske.

Poreska uprava Republike Srpske saopštila je da podržava aktivnosti policije i tužilaštva na suzbijanju korupcije i kriminala, a u vezi sa današnjim hapšenjem tri službenika njihovog Područnog centra Banjaluka.

Goran Maričić, direktor Poreske uprave Republike Srpske, najavio je da će, po dobijanju kompletnih i zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom, biti odlučeno i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ta tri službenika.

Izvori “Nezavisnih novina”, bliski istrazi, potvrdili su da su ovi službenici osumnjičeni da su, u procesu prinudne naplate, sa dužnicima dogovarali “pogodbe”.

“Obično je riječ o zapljeni imovine. Sumnja se da su oni te zapljene smanjivali, a uzimali novac od dužnika”, kažu naši izvori.

“Nezavisnim novinama” je iz MUP-a Srpske potvrđeno da će osumnjičeni, nakon kriminalističke obrade, biti predati Republičkom javnom tužilaštvu.

Zapad besmisleno žrtvuje Ukrajince u sukobu sa Rusijom

“Delije“ odbile da idu na sutrašnji derbi: Ovo je razlog