in

Pogledajte kako će izgledati ulice u Banjaluci u kojima će biti jednosmjerni saobraćaj

Novi režim jednosmjernog saobraćaja u centru Banjaluke će u funkciji biti već od sutra, a pogledajte kako izgledaju iscrtane i rekonstruisane saobraćajnice.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, sinoć je ponovo obišao radnike koji rade na iscrtavanju signalizacije, a radi uspostavljanja novog režima jednosmjernog saobraćaja u centru grada, koji će u funckiji biti već od sutra, 6. novembra.

Kako je istakao, novi koncept saobraćaja donosi brojne pogodnosti za naše sugrađane.

“Naše službe i vrijedni radnici rade u punom kapacitetu kako bi od ponedjeljka zaživio novi koncept saobraćaja u našem gradu koji donosi brojne pogodnosti kako pješacima, tako i biciklistima, vozačima, ali i korisnicima javnog prevoza”, rekao je Stanivuković.

Podsjećamo, kada je riječ o aktivnostima koje se trenutno izvode u centru grada, one podrazumijevaju sljedeće: kompletno iscrtavanje nove horizontalne signalizacije i brisanje već postojećih linija (prvi put se radi u gradu i za šta će biti angažovane posebne mašine), postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije, te će se započeti sa jednosmjernim režimom odvijanja saobraćaja.

Takođe, biće obilježene biciklističke staze, posebne trake za autobuse i taksi prevoz, postavljen “pametni semafor”.

Iz Gradske uprave su ranije naveli da nakon što se uspostavi jednosmjerni režim saobraćaja, autobusi će saobraćati iz smjera sjevera Ulicom kralja Petra I Karađorđevića od Ulice olimpijskkih pobjednika (zgrada Vlade Republike Srpske) do Bulevara cara Dušana (zgrada Ekvatora) i koristiće autobusko stajalište “Pozorište” – kod zgrade Natrodne skupštine Republike Srpske i “Centar – Pošta”, a u suprotnom smjeru autobusi će se kretati od Bulevara cara Dušana ulicama Kninska, Vidovdanska, Prvog Krajiškog korpusa, desno Ulicom olimpijskih pobjednika (Kalvan) lijevo u Ulicu Dr Mladena Stojanovića, i tom prilikom će se koristiti nova autobuska stajališta u Kninskoj ulici “Centar – Park Petar Kočić” i stajalište “Skupština” – ovo se uglavnom odnosi na gradske linije.

Prigradske linije koje su do sada saobraćale Kninskom i Vidovdanskom ulicom ka novoj autobuskoj stanici i koristile autobusko stajalište “Centar Vidovdanska”, sada će u smjeru ka stanici saobraćati istim ulicama i koristiti stajalište Centar – Park “Petar Kočić” u Kninskoj ulici, a za smjer od stanice, iz Ulice kralja Petra II autobusi se preusmjeravaju lijevo u Ulicu olimpijskih pobjednika pa desno Ulicom kralja Petra I Karađorđevića do zgrade Ekvatora i dalje postojećom trasom, i tom prilikom će koristiti autobusko stajalište “Centar – Pošta”.

Ponovo poplave u Sloveniji, intervenišu vatrogasci

Ubila se žena koja je snimljena kako vrši nuždu u centru Banjaluke