in

Podrška za Vulina i iz Srebrenice

Posle Romanije, Pala, Rogatice i Višegrada stigla je podrška direktoru BIA-e Aleksandru Vulinu i iz Srebrenice sa porukom „Podrška za brata, tvoja Srebrenica”.

Bilbordi podrške koji su prvo osvanuli na Romaniji i Palama, a kasnije u Rogatici i Višegradu izazvali su pravu histeriju u federalnom Sarajevu. Po društvenim mrežama pozivalo se na napade i uništavanje bilborda, ali reklo bi se da su „hrabri” izostali i da do danas bilbordi stoje bezbedno na teritoriji Republike Srpske, piše Hercegovina pres.

Federalna histerija nastupila je i nakon poziva direktora BIA-e da proterane najbolje srpske studentkinje nastave svoje akademsko školovanje u Beogradu.

Studentkinje Fakulteta kriminalistike, kriminologije i bezbednosnih studija Univerziteta u Sarajevu Valentina Vujičić i Slađana Todić, optužene da su na društvenim mrežama „srbovale” i širile tzv.međunacionalnu mržnju, što su obe negirale.

Generalni direktor „Sarajevo-gas” Nedeljko Elek rekao je da će, na poziv direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Srbije Aleksandra Vulina, njih dve studiranje nastaviti na Akademiji za nacionalnu bezbednost u Beogradu.

„Slađana i Valentina biće stipendiste države Srbije i biće im obezbeđen smeštaj u studentskom domu, dok će ostatak finansijskih troškova studija snositi preduzeće Sarajevo-gas”, rekao je Elek na konferenciji za novinare, koje je zajedno sa dve studentkinje održao u Istočnom Sarajevu.

Podsećamo da su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije Aleksandru Vulinu, optuživši ga da podržava tzv. ruski „maligni” uticaj, te za veze s krijumčarima oružja i narkotika.

Tužiteljstvo Srbije za organizovani kriminal objavilo je da će od pravosudnih institucija SAD zatražiti dodatne informacije o razlozima sankcija uvedenih šefu sigurnosne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu, do danas ih nisu dobile.

Podršku Vulinu pružili su predsednici Srbije i Republike Srpske Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, kao i većina načelnika i gradonačelnika Srpske ocenivši da su samo dokazane srpske patriote na „crnoj listi” SAD.

Veljoviću određen pritvor do 30 dana

Vojska izvela državni udar u Nigeru (VIDEO)