in

Petković: Tužilaštvo BiH da ispita Džaferovića u vezi sa zločinima mudžahedina

Foto: Facebook/petkovic.d.milan

Banjalučki advokat Milan Petković izjavio je da bi pravosudne institucije BiH trebalo da ispitaju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića u vezi sa zločinima koje su tokom proteklog rata nad Srbima počinili pripadnici odreda “El mudžahedin”.

Petković je rekao Srni da se informacije o zločinima te formacije duže vrijeme pojavljuju u medijima, te da bi Tužilaštvo BiH trebalo razjasniti i ispitati da li je Džaferović o tome upoznat.

“I da se on u vezi s tim okolnostima pozove kao svjedok da bi dao izjavu o eventualnim dokazima, te koje činjenice su njemu poznate s obzirom na to da je upravljao Centrom službi bezbjednosti Zenica 1994. i 1995. godine. Isto tako, trebalo bi da se vidi da li, eventualno, postoji njegova odgovornost zbog neprijavljivanja krivičnog djela ratnog zločina”, rekao je Petković.

Mudžahedini, koji su na ratište BiH stizali iz arapskih zemalja, bili su poznati po brutalnim i bestijalnim zločinima nad Srbima, pa i Hrvatima, što je manifestovano i ritualnim odsijecanjem njihovih glava.

I sutra kiša i snijeg u prvom dijelu dana

Nešić: Dvostruki aršini Hrvatske na djelu