in

PDP ostao bez jednog odbornika u Skupštini grada Banjaluka

Foto: Jelena Trivic / Facebook

Partija demokratskog progresa (PDP) ostala je bez jednog odbornika u Skupštini grada Banjaluka.

Naime, kako je na svom Facebook profilu objavila Jelena Trivić njenom Narodnom frontu pristupila je Dijana Ješić, odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka.

“Dijana Ješić je neko ko je bio uz mene i u teškim i lijepim trenucima. Prošli smo mnogo političkih i životnih bitaka zajedno, zato se ova odluka možda očekuje. Zajedno ćemo graditi lijepu priču za Banjaluku i Republiku Srpsku, a Diana je neko ko će dati značajan doprinos tome i po kome će Narodni front biti još prepoznatljiviji”, navela je Trivićeva i dodala da je Ješićeva neko ko vodi odlične rasprave u Gradskoj vijećnici Banjaluka i osoba koja je predstavila dobar dio protekle kampanje.

Ješićeva je rekla da je odluka da napusti PDP bila jako teška.

“Devet godina sam bila član i pet godina sam bila zaposlena u sekretarijatu PDP-a. Razlozi za izlazak iz PDP-a su brojni, gomilali su se u zadnje vrijeme. Iskrena da budem, već duže vrijeme se ne slažem sa gradonačelnikom i predsjednikom Gradskog odbora PDP-a, prvenstveno u pogledu njegovog političkog djelovanja i njegovih sadašnjih političkih ciljeva, koji su potpuna suprotnost ciljevima na bazi kojih je dobio povjerenje građana”, navela je Ješićeva na svom Facebook profilu.

Dodala je da je u zadnjih godinu dana doživjela brojne neprijatnosti i prosto nije bilo povratka nazad.

“Ali to ne znači da ću u Skupštini Grada djelovati destruktivno. Naprotiv. Sve dobre odluke, koje su u interesu građana, ću podržati, sve loše kritikovati i davati svoje konstruktivne prijedloge.

Što se tiče rukovodstva PDP-a, moram da kažem da smo godinama imali zaista korektan odnos. Kao radnik, imam samo riječi hvale za poslodavca. I rastali smo se u prijateljskim odnosima”, navodo ona.

Kako kaže, žao joj je što se sve ovako izdešavalo, ali sve je to život.

“Raskrsnica je mnogo i gdje god da skrenem, ja ostajem ista i moja borba je ista. U politiku sam ušla da se borim za interese običnog naroda, a ne krupnog kapitala i moćnika, kome god oni pripadali”, naglasila je ona.

Trivićeva je najavila da joj uskoro stiže još jedno pojačanje u Skupštini grada Banjaluka.

Podsjećamo, ranije su Narodnom frontu prišli Saša Borjan, predsjednik GO PDP-a Trebinje, sa gotovo kompletnim rukovodstvom u ovom gradu i Slobodan Stanić, bivši predsjednik Odbora za zdravstvo SDS-a. Takođe i opozvani načelnik Bratunca Srđan Rankić pristupio je Narodnom frontu.

“Nezavisnim novinama” je nedavno potvrđeno i da je načelno postignut dogovor između Trivićeve i Pokreta “Banjaluka zove”, a uskoro bi se trebalo da zna da li to znači koaliciono djelovanje na izborima ili pristupanje ovog pokreta Narodnom frontu.

Nakon što je osuđen na 4 godine zatvora Novalić potpisao memorandum o rekonstrukciji zatvorske zgrade

Šta znači trougao na etiketi odjeće