in

Parlament Srpske podržao veto Cvijanovićeve

Poslanici Narodne skupštine RS podržali su veto srpskog člana i predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović na jedinstvenu tačku o tri sporazuma iz Berlinskog procesa.

Veto je podržan na posebnoj sjednici Parlamenta Srpske.

Poslanici su usvojili odluku o potvrđivanju Izjave člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske po kojoj je Zaključak za hitno usvajanje Sporazuma o slobodi kretanja sa ličnim kartama na Zapadnom Balkanu, Sporazuma o priznavanju stručnih kvalifikacija doktora medicine, doktora dentalne medicine i arhitekata u kontekstu Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini i Sporazuma o priznavanju kvalifikacija visokog obrazovanja na Zapadnom Balkanu, usvojen bez konsenzusa na šestoj redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 21. juna, veoma štetan po vitalne interese Republike Srpske, prenosi RTRS.

Usvojena je i odluka o potvrđivanju Izjave člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske po kojoj je Zaključak za usvajanje Akcionog plana za ispunjavanje 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije o Zahtjevu BiH za članstvo u Evropskoj uniji, usvojen bez konsenzusa na šestoj redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, održanoj 21. juna, veoma štetan po vitalne interese Republike Srpske.

Baj­de­nov sin pri­zna­o kri­vi­cu i izbjegao zatvor

Siromašne opštine u Srpskoj od Vladinih para “krpe” samo socijalu