in

Osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog 20 evra

Osnovni sud u Prijedoru osudio je lice čiji su inicijali L.S. (38) na četiri mjeseca zatvora zbog počinjenog krivičnog djela prevara kojom je oštetio lice G.E. za 20 evra.

Kriv je što je 3. juna 2018. godine oko 13.00 časova došao do kuće oštećenog G.E, lažno se predstavio da je njegov komšija i zatražio da mu posudi 20 evra da plati cijepanje drva, a da će mu novac vratiti dok podigne sa banke, nakon čega više nije dolazio do oštećenog da mu vrati novac.

“U namjeri da za sebe pribavi protivpravnu imovinsku korist male vrijednosti lažnim prikazivanjem činjenica doveo je drugog u zabludu i time ga naveo da na štetu svoje imovine nešto učini”, navodi se u presudi koju je objavio sud.

Optuženi se obavezuje da oštećenom G.E. isplati iznos od 39 KM, kao i 300 KM troškova sudskog paušala, a oboje je dužan platiti u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

U presudi se navodi da je L.S. do sada više puta osuđivan, da se protiv njega vode i drugi krivični postupci i da je trenutno na izdržavanju zatvorske kazne u Kazneno-popravnom zavodu u Banjaluci.

Policija uhapsila dva odbornika SDS-a, Babalj traži da se puste iz pritvora

NESTVARNO! Crnogorac ukrao klupski bus i pobjegao iz Ukrajine!