in

Opozicija ne podržava Boračku organizaciju i narodni skup “Sloboda” za očuvanje Srpske

Opozicija neće podržati proteste koje organizuje Boračka organizacija Republike Srpske. Iako mjesecima ubjeđuju javnost da se bore za prava boraca, sada kada čitava Republika Srpska treba biti jedinstvena, oni opet okreću leđa. Za PDP-riječ je o stranačkom skupu. Dok iz SDS-a tvrde da nisu sigurni da iza skupa stoji BORS iako je predsjednik predsjedništva organizacije to jasno potvrdio.

“Nismo čuli jasan stav Boračke organizacije Republike Srpske oko organizacije protesta već samo medijske izjave njihovih pojedinih predstavnika. Samim tim nismo sigurni da zvanično BORS stoji iza skupa u srijedu o kome se spekuliše u medijima”, stoji u saopštenju SDS-a.

Iako najglasniji po pitanju boračke populacije u srijedu sa njima neće ni Nebojša Vukanović. Napao je sve redom koji su podržali održavanje skupa pa i građane Srbije koji su borce Srpske u svojoj namjeri podržali.

“Pozivam građane da ne izlaze na ovaj skup. Vrijeme je Vaskrsa i praznika, treba sve pripremiti kući, uskoro će i Veliki petak dan velikog stradanja i nema nikakve potrebe da se narod krije iza Milorada Dodika”, kaže Vukanović.

Skup nema veze sa politikom. Treba pokazati i dokazati da Srpska i ovaj narod nisu pokoreni-rečeno je iz SNSD-a. I iz koalicionih partija smatraju da se radi o

dostojanstvu građana i odbrane teško stečenog mira na ovim prostorima.

“Ovo je posljednja linija odbrane dostojanstva svih nas, a da ne govorim o odbrani institucija Republike Srpske i njenih stavova. Posljednje odluke Visokog predstavnika idu u pravcu destabilizacije, rušenja mira, Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH”, kaže Srđan Todorović, potpredsjednik SP-a.

Ovo nije nikakav protest, nego suprostavljanje sili koja se nad Srbima vrši već predugo, kaže lider NPS-a.

“Ovo je podrška pravu, podrška Ustavu, Dejtonskom sporazumu i Dejtonskoj BiH, a odbrana institucija Republike Srpske i Republike od nametanja, smjenjivanja i zabranjivanja”, kaže Darko Banjac, predsjednik NPS-a.

Srpstvo se sada brani u Banjaluci i čitav srpski narod treba to podržati, poruka je iz Beograda. Ako na ovome ostane pojedini faktori sa Zapada će ići korak dalje pokušavajući narušiti samostalnu srpsku politiku, kaže Aleksandar Raković.

“U ovom momentu treba da zbiju redove svi Srbi i Srbija i Republika Srpska i Srbi u Crnoj Gori, kao i Srbi u okruženju i dijaspori i da pokažemo da smo jedinstveni i nedjeljiv srpski narod. Punu podršku dajemo iz naše Srbije rukovodstvu Srpske da sačuva i odbrani identitet srpskog naroda i državnosti zapadno od Drine”, kaže Aleksandar Raković, istoričar.

Boračka oprganizacija Srpske održaće u srijedu u Banjaluci veliki narodni skup pod sloganom “Sloboda”. Kažu, ovo je njihov način da se bore za očuvanje odluka koje donose institucije Srpske. Reaguju na odluku Kristijana Šmita da nastavi proces otuđivanja imovine Srpske i suspenduje Zakon koji je donijela Republika.

KPN: Svi na narodni skup ‘Sloboda’ na Trgu Krajine

Koliko je Njemačka još hrišćanska zemlja?