in

Oglasila se policija o okupljanju za “mir” koje je uznemirilo Kotor Varoš

Pet osoba biće sankcionisano nakon što su u subotu, 3. novembra, u Večićima, opština Kotor Varoš, vikom, te isticanjem zastava, simbola, uniformi i drugih sadržaja, počinili prekršaje, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

“A.V. i M.H. iz Kotor Varoši, uručeni su prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja ‘Svađa, vika, vriska i nepristojno ponašanje’ iz člana 7. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske. Protiv organizatora navedenog javnog skupa, odnosno lica R.K., M.A. i M.T. svi iz Kotor Varoši, slijedi pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 15. stav 1. Zakona o javnom okupljanju Republike Srpske“, naveli su u saopštenju.

Iz policije dodaju da je u toku rad na identifikovanju i drugih lica koja se mogu dovesti u vezu sa počinjenim navednim prekršajima.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni sudija Osnovnog suda Kotor Varoš – Odjeljenje za prekršaje.

Podsjećamo, u subotu, 3. novembra, u mjestu Večići, opština Kotor Varoš, organizovan je skup “marš mira u kojem se ponovo prodefilovalo u maskirnim uniformama uz ratna obilježja.

Okuljeni na skupu marširali su u maskirnim uniformama, zelenim beretkama i obilježjima Armije BiH.

Mještani Kotor Varoša su zbog toga bili uznemireni te su poručili da se ne osjećaju sigurno.

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH Nenad Nešić izjavio je za ATV da je informacije o okupljanjima u mjestu Večići kod Kotor Varoša, na kojima su isticane ratne zastave takozvane Armije BiH, proslijedio SIPA i MUP-u Republike Srpske.

Objasnio je da je te informacije pomenutim agencijama proslijedio kako bi se spriječilo bilo kakvo izazivanje nemira, jer je imao više poziva uznemirenih građana Kotor Varoša.

“Prije nego što se desio taj takozvani skup za mir imao sam pozive brojnih građana Kotor Varoša koji su me upozoravali na atmosferu koja se stvara oko tog okupljanja“, rekao je Nešić za ATV.

Otac bebe koja je ispala nakon porođaja kažnjen s 5.000 KM zbog mita

Vukanović: Ujak Željke Cvijanović organizovao obilježavanje stradanja pripadnika HVO