in

Odbjegli Petar Dukić se predao Tužilaštvu BiH

Banjalučanin Petar Dukić osumnjičeni u predmetu “Transporter” u kojem je zaplijenjeno više od 300 kilograma skanka jutros se u prisustvu advokata javio postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH u Sarajevu, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Policija za njim traga od polovine novembra kada je bilo uhapšeno više osoba od kojih je Sud BiH bio odredio pritvor za šestoricu, a za Dukićem je bila raspisana potjernica.

Podsjećamo, tokom akcije “Transporter”, policija je zaplijenila 303 kilograma droge i oduzela više skupcjenih vozila, povjerljive dokumente OSA o kriminalnim organizacijama na Zapadnom Balkanu, a droga je pronađena na lokaciji koju koristi Dukić.

Pritvoreni su bili Bojan Cvijetić, Saša Rađević, Aleksandar Nikolić, Ivan Jurić i Dragan Kresojević i Mladen Milovanović, koji je naknadno pušten na slobodu.

Dukić je vlasnik auto-radionica “Master” u Banjaluci i policiji je poznat odranije, a već je hapšen u razbijanju organizovane kriminalne grupe za krađu i preprodaju automobila.

Takođe, MUP RS hapsio je Dukića i njegovog oca, i u okviru velike akcije hapšenja pripadnika škaljarskog klana i pojedinaca iz policije koji su osumnjičeni da su mu pomagali i bili u bliskim vezama sa njim.

Dukići su između ostalog uhapšeni i zbog sumnje da su u svojoj kući pružili utočište odbjeglom pripadniku škaljarskog klana Milošu Božovicu, optuženom za ubistvo.

Bijeljinska bolnica – prijatelj beba i majki

Marković: Što nas Dodik više „štiti”, sve češća su hapšenja