Do zločina koji je ostavio u nevjerici sve mještane Foče došlo je kako saznaje “Glas Srpske” kada je Borivoje Tešović (54) juče pokušao zaustaviti jedan automobil, ali se vozač iz straha nije zaustavio, nakon čega je on zapucao na vozilo i tom prilikom ubio njegovog devetogodišnjeg sina.

Šta je motiv i zbog čega se Tešović odlučio da krene puca po ljudima, za sada nije poznato, ali mještani Foče pričaju da ovakav zločin ne pamte.

Kažu da se cijelog dana odvijala prava drama, koja je počela juče oko 15 časova.

“Tešović je u mjestu Zavait izašao na lokalni put sa puškom i zaustavio jedno vozilo. Kada je vozač vidio da stoji na putu i da u ruci ima pušku, on je stao. Tešović je zatim ušao u vozilo i zaprijetio mu puškom i naredio da ga vozi do njegove kuće”, priča izvor “Glasa Srpske”.

Vozač ga je iz straha odvezao, a Tešović je iz kuće uzeo još jednu pušku i bombu i naredio toj osobi da ga vozi nazad. Vozač je nakon toga pobjegao od Tešovića i odmah je obavijesto policiju.

Veliki broj policajaca odmah je upućen na lice mjesta u potrazi za Tešovićem.

“Nakon toga, on je opet na lokalnom putu pokušao zaustaviti drugo vozilo. Vozač je bio sa sinom u vozilu i kada je vidio naružanog čovjeka, prepao se i nije stao nego je pokušao pobjeći. Tešović tada iz puške krenuo pucati prema vozilu. Tom prilikom nesretni dječak je pogođen i usmrćen”, saznaje “Glas”.

Osumnjičeni za ubistvo dječaka u Foči Borivoje Tešović nikada nije prijavljivan za krivična djela, ali postoje saznanja da je boravio u Psihijatrijskoj bolnici na Sokocu, rekao je portparol Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju Srđan Vukanović.

Vukanović je pojasnio da Tešović nikada nije prolazio kroz evidenciju Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, kao i da imaju saznanja da je ranije boravio u Psihijatrijskoj bolnici na Sokocu, ali da o tome još nemaju potvrdu.Izvor:
Share.