in

Novčane kazne za prekršaje napunile račun javnih prihoda za 30 miliona KM

Na račun javnih prihoda Republike Srpske tokom prošle godine uplaćeno je ukupno oko 29,8 miliona konvertibilnih maraka, što je 8,6 miliona KM više nego u godini prije.

Kako je za Srpskainfo rečeno u Poreskoj upravi RS, na novčane kazne za prekršaje i troškove prekršajnog postupka propisane zakonom odnosi se oko 25,9 miliona KM ili 7,3 miliona КM više nego u 2020. godini.

Na novčane kazne za prekršaje koje izriču nadležni republički organi u 2021. godini odlazi 233.560 КM, što je za 42.014 КM više nego 2020. godine.

Osim tih, na račun javnih prihoda uplaćuju se i sledeće kazne: novčane kazne za krivična djela, oduzeta imovinska korist i sredstva dobijena prodajom oduzetih predmeta iz nadležnosti Republičke tržišne inspekcije, oduzeta sredstva i imovinska korist u postupcima iz nadležnosti republičkih organa, te novčane kazne izrečene u prekršajnom postupku za prekršaje propisane aktom skupštine opštine, kao i oduzeta imovinska korist u tom postupku.

Prema evidencijama Poreske uprave RS, u 2021. godini najveća pojedinačna uplata novčane kazne po svim osnovama iznosila je 32.966 КM.

Borelj: Napravili smo grešku obećavši Ukrajini da će biti primljena u NATO

Letjelica ruske proizvodnje stigla iz Ukrajine preko mađarske, zakazao PVO NATO-a?