in

Nešić: U opoziciji već dugo traje borba za funkcije i podjela funkcija kojih nema

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, čiji kandidat Goran Predojević je sinoć izgubio na lokalnim izborima u Prijedoru, o svemu se oglasio na svom facebook nalogu.

Tom prilikom se zahvalio svim građanima koji su glasali na izborima, kao i Predojeviću jer je prihvatio da uđe u tešku borbu za grad Prijedor.

“Muški je priznati poraz i čestitati. Sve pobjede u politici rezultat su preživljenih poraza i izvlačenje pouka iz njih. Tako mora biti i večeras”, naveo je Nešić.

Ponovio je da pobjeda nad SNSD ne može biti laka.

“Sa naše, opozicione strane, već dugo traje borba za funkcije i podjela funkcija kojih nema. To ne dovodi do sabiranja nego do rasipanja energije”, napisao je Nešić i dodao da je ovaj poraz važan politički trenutak, iz kojeg će DNS naučiti svoje lekcije.

“Pristupićemo analizi vrlo ozbiljno, vrlo trezveno i u narednim danima i nedjeljama donijećemo odluku o daljim koracima. Koji će to koraci biti odlučićemo ono što je sigurno jeste da nećemo nastaviti dalje glave nabijene u pjesak. Hvala vam svima i još jednom čestitam pobjednicima”, poručio je lider DNS-a.

Dodik: Zakonom propisati da je imovina u RS njeno vlasništvo

Sistematsko poboljšanje uslova socijalnog stanovanja u Gradu Bijeljina