in

Nešić: Komšić je grobar BiH

Željko Komšić je grobar BiH! Njegova čestitka predsjednici samoproglašenog Kosova Vjosi Osmani najveće je poniženje i nipodaštavanje institucije Predsjedništva BiH od Dejtona do danas, rekao je predsjednik DNS Nenad Nešić, komentarišući Komšićevu čestitku povodom “Dana nezavisnosti Republike Kosovo.”

Nešić je dodao da se Komšić, u pokušaju da se dodvori svojim bošnjačkim biračima, u panici da neće dobiti novi mandat, pokušava nametnuti “kao veći Bošnjak od Bakira Izetbegovića i Šefika Džaferovića”.

– Pri tome gazi instituciju u kojoj sjedi i za koju tzv. Republika Kosovo ne postoji. Kako onda očekuje da građani poštuju bilo koju odluku bilo koje institucije, ako član Predsjedništva nipodaštava i instituciju koju predstavlja i cijelu zemlju BiH – navodi on i nastavlja:

-Kako se možete zalagati na nepromjenjivost granica BiH, a komšiji rušiti granice? Ne može jedno u BiH, a drugo u Srbiji ili bilo gdje. Isti princip važi i u Srbiji i ovdje. Da je Komšiću zaista stalo do BiH, borio bi se protiv priznanja tzv. Kosova žešće nego mi Srbi. Ta tragikomična figura zvana Željko Komšić zna jako dobro da je udar na cjelovitost i suverenitet Srbije istovremeno i udar na cjelovitost i suverenitet BiH – poručio je on.

Nešić podsjeća da rukovodstvo Srbije na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem gotovo svakodnevno ističe svoju podršku teritorijalnoj cjelovitosti BiH i Opštem okvirnom sporazumu za mir.

– I umjesto da i sam brani međunarodno pravo i međunarodne akte, među kojima je i Rezolucija 1244, jer na taj način brani i Dejtonski sporazum i BiH, Komšić je odlučio sve da ruši. Da bi napakostio Srbiji, spreman je odreći se ovakve BiH. U krajnjoj liniji, možda ćemo mu jednog dana biti i zahvalni jer je ovim potezom otvorio mogućnost promjene granica BiH – zaključio je Nešić.

Zeljković pušten na slobodu

Slovačkog sportistu panično spašavali nakon što je zaronio u zaleđeno jezero