in

Neobična pljačka u Trebinju

Pljačke iz stanova i kuća odavno nisu iznenađenje jer ih je sve više. Lopovi se u ovim situacijam obično uhvate za pare i nakit, ipak jedan kradljivac u Trebinju se uhvatio za posteljinu, peškire, čaše, peglu, usisivač, ali i televizor. Trebinjka je policiji prijavila da joj je nepoznato lice odnijelo sve što je moglo odnijeti. Ispostavilo se da ni ona nije bila obazriva.

“Istragom je utvrđeno da lice nije provalilo u stan već da je iznajmilo stan i otuđilo stvari iz istog. Apel vlasnicima stanova da ukoliko izdaju stan licima da uzimaju lične podatke od istih”, izjavila je Jelena Biberdžić, portparol PU Trebinje.

Opljačkana Trebinjka stan je izdavala turistima, zaboravila je uzeti podatke pa je umjesto zarade ostala u minusu. Građani na jugu svjesni da je lopova sve više pa kažu pod katancem je sve što vrijedi.

“Zaključam koliko se može, okrećem 4 ili 5 puta ali lopovluk je odavno poznan na ovim stranama i provale u stan. Ne plašim se iako sama živim, nije mi puno ni visoko ali ne plašim se znate zbog čega, mi smo osigurali našu zgradu, ulaz zaštićen 100 odsto. Kapiju zaključam, pa neka obija kome je drago neka izvoli neka otvori samo ne znam kako bi prošao da dođe”, kažu Trebinjci.

Građani još dodaju da je došlo vrijeme da se ne može vjerovati ni onima koje smatramo prijateljima a ne nepoznatim licima. Baš zato policajci poručuju širom otvorite oči i a dobro zakapijajte svoju imovinu.

Bez obzira da li stan izdajete ili ne morate paziti koga puštate u kuću. Stoji i preporuka da s vremena na vrijeme pogledate i da li su svi ključevi od stana na svom mjestu.

Srbija postaje regionalna velesila – jedan helikopter posebno je zanimljiv

Čović: Dodik ne blefira, ozbiljan je političar koji naglašava probleme u BiH