in

Nema nestašice roba u Srpskoj

Foto: Freepik

Republika Srpska u ovom trenutku snabdijevena je svim potrebnim robama. Nema razloga za dizanjem panike. Poručili su ovo danas i premijer Srpske i srpski član Predsjedništa BiH Milorad Dodik. Tačno je da cijene rastu ali kaže Dodik i to će biti regulisano. Vlada je u skladu sa Zakonom o interventim nabavkama donijela odluku da putem dva ministarstva bude nabavljena određena količina namirnica, kaže premijer.

“Republika Srpska u ovom momentu nema nestašicu bilo kojih roba. Ministarstvo poljoprivrede trgovine i turizma da pripremi za sljedeću sjednicu Vlade koja će biti u narednom periodu da Republika Srpska određene životne namirnice prije svega od psenice kukurza, ulja, soli, određene količine nabaviti”, rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

U marketima kažu da ovih dana imaju više posla. Ali tvrde i da su im za sad magacini puni.

Građani sa kojima smo razgovarali u kupovinu nisu požurili. Smatraju da za gomilanjem namirnica nema potrebe iako su svjesni da su mnogi već krenuli u nabavku.

Razgovora je bilo i sa “Elektroprivredom Srpske”. I to da dvije njene termoelektrane, zbog rudnika koji su u njihovom sastavu, obezbijede dodatne količine dizela kako bi u nekom, eventualno, kritičnom momentu mogli funkcionisati, odnosno da ne bude ugroženo snabdijevanje Srpske strujom.

Vlada Republike Srpske vlasnik Sberbanke Banjaluka

Pored FIFE, i UEFA suspendovala Rusiju