in

Mostarac uhapšen u Banjaluci: Osumnjičen za krađe “teške” 100.000 KM

Foto: MUP RS

Policija u Banjaluci uhapsila je Z.P. iz Mostara zbog sumnje da je počinio devet teških krađa u kojima je pričinjena materijalna šteta od 100.000 KM.

Tokom hapšenja osumnjičeni je pružao otpor, pa mu je na teret stavljeno i to krivično djelo.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je danas da je osumnjičeni uhapšen 21. juna ove godine, te da je istog dana na osnovu naredbe Okružnog suda Banjaluka obavljen pretres stana koji je koristio u Banjaluci.

Tokom pretresa pronađen je novac u različitim apoenima i valutama ukupne vrijednosti 2.230 KM, pet skupocjenih ručnih satova, bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na kokain, smeđa praškasta materija koja svojim izgledom asocira na heroin, tablete, patike, garderoba.

– U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je Z.P. na području grada Banjaluka, u vremenu od 2020. godine do 6. juna 2022. godine, počinio devet krivičnih djela teška krađa, kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta u iznosu od oko 100.000 KM – saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka.

Takođe, je utvrđeno da je za osumnjičenim raspisano pet aktivnih centralnih potjernica Opštinskog suda Mostar i Široki Brijeg, zbog čega je juče predat policijskim službenicima Centra sudske policije KSB Novi Travnik.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac OJT Banjaluka, a nakon kompletiranja predmeta slijedi podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima OJT Banjaluka.

MUP RS podsjeća građane: Izbjegnite gužve korištenjem SMS servisa

Milanović: BiH treba kandidatski status, kad je happy hour svi piju jeftinije, a ne samo jedan