in

Mitrović: Unaprijediti poslovnu saradnju sa regijom Friuli Venecija Đulija

Foto: mkt.gov.ba

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović rekao je da treba dodatno unaprijediti i ostvariti što bolju ekonomsku i poslovnu Srpske sa italijanskom regijom Friuli Venecija Đulija, te je naglasio da je Srpska poželjna destinacija za strane investicije.

U video-izjavi koju je dostavio Biro Vlade Srpske za odnose sa javnošću Mitrović je rekao da se na planu privlačenja stranih investicija radi strateški.

On je rekao da su pogodnosti za investiranje u Srpsku blizina Evropske unije, infrastruktura i opredjeljenje za gradnju auto-puteva, poslovni ambijent i jedna od najboljih poreskih politika u odnosu na region.

“Električna energija nam je najjeftinija u regionu i to su samo neke od stvari za koje su potencijalni investitori zainteresovani”, rekao je Mitrović i dodao da će resorno ministarstvo i Vlada biti na usluzi novim potencijalnim investitorima iz Italije, prenosi Srna.

Mitrović je danas u Udinama sa predstavnicima Vlade Srpske učestvovao u radu poslovnog foruma koji je organizovalo Udruženje privrednika iz Italije – Konfidustrija.

Tragična saobraćajna nesreća u Novom naselju Janja odnijela jedan život

Ništa od istorije: Jokić na Batlera u finalu