in

Milovanović: Imaćemo problema sa bujičnim poplavama i gornjim tokom Drine

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović da je nivo komunikacije RHMZ, RUCZ kao i JU Vode Srpske na dobrom nivou, pred najavljene velike količine padavine koje bi mogle dovesti do mogućih poplava.

“Ako poredimo prethodne poplavne rizike, nakon najave Hidrometeorološkog zavoda i upozorenja RUCZ od prije par dana, nivo kominukacije nas koji smo nosioci visokih funkcija, kao i naših zaposlenih je na dobrom nivou. Ne očekujemo visoke poplavne talase osim rijeke Drine. Imaćemo problema sa bujičnim poplavama koje nastaju zbog pada velike količine kiše i kratkom periodu”, rekao je Milovanović.

Vlada Republike Srpske je uložila mnogo novčanih sredstava u cilju saniranja postojećih objekata za odbranu od poplava kao i gradnja novih.

“Trenutno najveći problem i moj najveći strah je donji tok rijeke Drine i Semberije. Taj drinski nasip koji ovog trenutka nemamo, za koji je Vlada Srpske 2014. obezbijedila novac, ali su se mještani protivili trasi koju je struka odredila sa Republikom Srbijom. Tu moramo raditi zajedno jer nasipi moraju biti kompatibilni. Zbog tih pobuna mještana, investicija nije urađena. Tako da sigurnu zaštitu možemo da imamo tek kada napravimo taj drinski nasip. Ono što smo mogli da uradimo u prethodnom dijelu”, rekao je Milovanović.

Mijatović ljut jer je ostao bez fotelje: Gasi li se danas Pokret za državu

“Od rakije nema bolje žene” – Na nesvakidašnji način ga ispratili sa slavlja (VIDEO)