Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Milan Miličević izjavio je nakon sjednice Glavnog odbora stranke da napadi bijeljinskog gradonačelnika Ljubiše Petrovića na stranačke kolege u Loparama i Ugljeviku ne utiču na SDS, koji je aktivan i u Bijeljini, uprkos činjenici da u tom gradu još nisu provedeni unutarstranački izbori.

Miličević je naveo da su i danas verifikovani neki od mandata u Predsjedništvu SDS-a koji broji do 15 članova, a do sada je verifikovano njih 12, ali među njima nema Petrovića koji nije ni prisustvovao sjednici.

Na brojna novinarska pitanja o napadima Petrovića na društvenim mrežama na čelnike stranke u bijeljinskoj regiji, Miličević je odgovorio da je Petrović opravdao svoj izostanak sa sastanka, da on s njim kontaktira i da mu je rekao da će se kao povjerenik stranke u Bijeljini baviti provođenjem unutarstranačkih izbora.

On je dodao da bilo kakva različita razmišljanja među članovima stranke, pogotovo funkcionerima, ne treba da “izlaze iz kuće”, te da je najdemokratskije, najrealnije i najpristojnije da se to iznese na stranačkim sastancima.

Predsjednik Glavnog odbora SDS-a Jovica Radulović rekao je novinarima da su među političkim zaključcima da se stranka oštro protivi eksploataciji litijuma na području Lopara, a najavio je i da će kroz opozicioni klub u parlamentu BiH predložiti izmjene Izbornog zakona.

“SDS izražava zabrinutost jer Evropski savjet nije odobrio BiH otvaranje pristupnih pregovora”, naveo je Radulović.

On je dodao da je SDS podržao i smjenu ministar odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza zbog iznošenja neistina radi zastrašpivanja i raspirivanja međunacionalne mržnje.Izvor:
Share.