in

Miličević odustao od kandidature: Zakazivanje sjednice kad ne mogu prisustvovati govori mnogo

Predsjednik Glavnog odbora SDS i načelnik opštine Teslić Milan Miličević odustao je od potencijalne kandidature za srpskog člana Predsjedništva BiH ispred ove partije.

Miličević je u pismu upućenom članovima Predsjedništva SDS zbog nemogućnosti prisustvovanja današnjem sastanku, naveo da je ovakav potez logičan slijed nakon što mu je lider stranke na prošloj sjednici predložio da razmisli o povlačenju kandidature, jer bi ona mogla da dovede do podjele u stranci.

“Smatram da predsjednik stranke već dugo stvara preduslove i ambijent za svoju kandidaturu na koju po mišljenju mnogih ima pravo kao predsjednik. Na prošloj sjednici Predsjedništva, predsjednik SDS-a je predložio da do sljedeće sjednice, a koja se upravo danas održava, razmislim o povlačenju svoje kandidature da ne bi došlo do podjele u stranci i preglasavanja te da se predsjedniku SDS-a omogući kandidatura. Kao racionalan čovjek sa mnogo političkog i životnog iskustva želim predsjedniku Srpske demokratske stranke, koji svojom funkcijom ima pravo prvog izbora, uspješnu kampanju i da nas sa svojim ličnim optimizmom dovede do pobjede”, naveo je Miličević u pismu.

Takođe, Miličević je u pismu istakao da i zakazan termin održavanja sjednice Predsjedništva stranke, u momentu kada on nije u prilici da prisustvuje, govori mnogo.

Pismo Milana Miličevića upućeno članovima Predsjedništva SDS prenosimo u cjelosti:

“Poštovane kolege, članovi Predsjedništva Srpske demokratske stranke,

danas je jedan od najvažnijih i najsrećnijih dana u mom životu. Danas, nakon starijeg sina Aleksandra i njegove supruge Ane, i moj mlađi sin Jovan postaje ljekar.

Danas neću prisustvovati sjednici Predsjedništva. Prisustvovaću odbrani Diplomskog rada mog sina koja se održava upravo za vrijeme održavanja sjednice. Priznaćete, veoma jak razlog.

Iako su organizatori upoznati s tim, iako sam to nekoliko puta naglašavao, zakazati sjednicu Predsjedništva SDS baš u tom momentu kada ja nisam u mogućnosti prisustvovati iz navedenih razloga, govori mnogo.

Ipak, potrebno je da vam se obratim, a pošto sam (ne)svjesno onemogućen da prisustvujem samoj sjednici, to činim na ovaj način.

Srpska demokratska stranka kao najveća opoziciona partija trebala je odavno da provede proceduru izbora kandidata za jednu od pojedinačnih funkcija za predstojeće izbore te da ga što prije promoviše i krene u kampanju. TO DO DANAS NIJE URAĐENO.

Više puta sam sugerisao na neophodnost ranije kandidature i da ja, ukoliko bih bio predložen, o eventualnoj kandidaturi mogu razmišljati do razumnog vremena, a koje mislim da je odavno prošlo.

Pogrešno je i da o tome odlučuje jedan ili dva čovjeka, pa bio to ja ili bilo ko drugi.

Procedura odabira kandidata trebalo je da prođe kroz Opštinske i Gradske odbore Srpske demokratske stranke, što nije učinjeno, a sada je za to kasno.

Nadam se da u Srpskoj demokratskoj stranci ipak postoji plan za pobjedu koji će promijeniti ovu lošu vlast u Republici Srpskoj. Plan kojim ćemo građanima ponuditi da nam povjere svoj glas, ali i stvoriti u ovom kratkom periodu organizaciju koja će to ispromovisati, ali i sačuvati izbornu volju građana.

Poštovani članovi Predsjedništva,

smatram da predsjednik stranke već dugo stvara preduslove i ambijent za svoju kandidaturu na koju po mišljenju mnogih ima pravo kao predsjednik. Njegovo legitimno pravo je da u tom slučaju preuzme odgovornost i da u tu svrhu iskoristi preduslove i unutarstranačke mehanizme koji su stvoreni po njegovim zamislima.

Sve ostalo bi, po mišljenju predsjednika Srpske demokratske stranke i jednog dijela rukovodstva, bila podjela stranke i opstrukcija. Na prošloj sjednici Predsjedništva, predsjednik SDS-a je predložio da do sljedeće sjednice, a koja se upravo danas održava, razmislim o povlačenju svoje kandidature da ne bi došlo do podjele u stranci i preglasavanja te da se predsjedniku SDS-a omogući kandidatura.

Kao racionalan čovjek sa mnogo političkog i životnog iskustva želim predsjedniku Srpske demokratske stranke, koji svojom funkcijom ima pravo prvog izbora, uspješnu kampanju i da nas sa svojim ličnim optimizmom dovede do pobjede”.

Snimak njegove borbe obišao svijet: Preminuo bokser koji je dezorjentisan teturao po ringu

U Atini pokušao da otme Srbinu zastavu pa dobio batine