in

Milanović i Dodik o odlikovanjima HVO-a u Derventi

Nakon što je Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske rekao da je u Derventu gdje je odlikovao 103. brigadu HVO-a išao na riječ Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, sam Dodik je rekao da nikada nije bio problem da Milanović dođe u Republiku Srpsku ali da su problem odlikovanja koje je uručio.

“Što se mene tiče takav stav ostaje. Ovdje je problem u odlikovanjima koje je uručio, o kojima nismo razgovarali prije tog događaja”, napisao je Dodik na svom twiter profilu.

Podsjećanja radi, Milanović je krajem marta u Derventi prisustvovao u obilježavanju 31. godišnjice osnivanja 103. brigade Hrvatskog vijeća odbrane i tom prilikom odlikovao tu brigadu Redom Nikole Šubića Zrinskog za “iskazano junaštvo njenih pripadnika u Domovinskom ratu”.

Ovo odlikovanje izazvalo je burne rekacije u Republici Srpskoj gdje su istakli da je ta brigada počinila zločine nad pripadnicima srpske nacionalnosti.

Skoro mjesec dana nakon oštrih rekacija, oglasio se sam Milanović koji je rekao da je za tu posjetu pitao Dodika koji mu je rekao da može doći.

“Da je možda bilo drugačije, ja bih to uradio i uručio odlikovanja u Hrvatskoj”, rekao je Milanović.

On je naglasio da je Dodiku “sve ispričao i pitao ga znašli ti za to, na kraju krajeva moraš znati”.

“Išao sam sa jasnim planom i porukom i informiran si na moju inicijativu i rekao si mi samodopadno i gordo, nema problema, sve će da funkcioniše i funkcioniralo je, svaka čast”, rekao je Milanović ističući da oni nisu morali ići u Derventu u crkvu, ali je išao na Dodikovu riječ, i pitajući Dodika “šta sad hoćeš, budi muško”.

Radnica banke optužena da je lažnim nalogom uplatila novac sestri

Hoće li biti kažnjeni: Brutalno iživljavanje nad migrantima kod Malog Zvornika šokiralo javnost (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK)