Narodni poslanik Srđan Mazalica trenutno je u Tužilaštvu BiH, a kako saznajemo, Mazalica je pozvan da izjavu da kao svjedok iako iz poziva nije jasno zbog čega.
ATV nezvanično saznaje, da je u Tužilaštvo pozvan zbog izjave na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske održanoj krajem septembra prošle godine.

“Nije Bosna i Hercegovina jedno, Srbija drugo. Trebinje je bilo Srbija, Bosna je bila Srbija, sve je ovo Srbija i tako treba da se ponašamo, tako treba da investiramo tako treba ulažemo, tako treba da razmišljamo”, rekao je tada Srđan Mazalica kada su na dnevnom redu bili Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje aerodroma u Trebinju i Prijedlog odluke o izradi Zoning plana područja posebne namjene “Aerodrom Trebinje” po hitnom postupku.

Pojedincima je, kako nezvanično saznajemo, ta izjava bila sporna pa su, putem e-maila, Državnoj agenciji za istrage i zaštitu podnijeli krivičnu prijavu protiv poslanika SNSD-a.

Samo zato što je Srđan Mazalica ukazao na to da svaku pomoć treba prihvatiti, pogotovo onu koja dolazi iz Srbije, protiv njega je podneta krivična prijava.

Treba prihvatiti svaku pomoć koja dođe, naravno da od srca treba prihvatiti kada je od Republike Srbije. Strateški interese koji Republika Srbija vidi na području istočne Hercegovine, srce teritorije koji su u ranom srednje vijeku naslili Srbi, je izuzetno važno za nas i Republiku Srpsku, rekao je tada Mazalica.Izvor:
Share.