in

Lukač: Biće još hapšenja u policiji, spremni smo da očistimo svoje redove

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je da se hapšenja koja je pokrenulo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) u svojim redovima neće zaustaviti dok se u potpunosti ne riješi uloga bilo kog pripadnika ovog ministarstva u vezi sa kriminalnim klanovima.

“Opet ću se osvrnuti da sam upravo na konferenciji za novinare koju smo direktor (Policije Siniša) Kostrešević i ja održali povodom predstavljanja rezultata rada MUP-a za proteklih šest mjeseci rekao, pa moglo bi se reći na neki način i najavio ovo što se dogodilo samo dan poslije, da se spremamo za obračun i čišćenje naših redova od nečasnih policajaca i da niko neće biti zaštićen od odgovornosti zato što nosi značku i uniformu”, rekao je Lukač.

Iako su bili svjesni da će to biti velika sramota za policiju i da će izazvati negativne reakcije građana, Lukač je istakao da nijednog trenutka nisu pomislili da odustanu ili nešto prikriju u vezi sa ulogom pripadnika MUP-a sa kriminalnim klanovima.

“Očigledno je da nekima smeta što mi ovim primjerom dokazujemo da Policija Republike Srpske ima dovoljno snage i ogroman broj poštenih i hrabrih policajaca koji su spremni da očiste svoje redove od pokvarenih i korumpiranih i to ćemo nastaviti da radimo bez obzira koliko bilo bolno i teško, pa pokušavaju da kreiraju kojekakve priče kako bi skrenuli pažnju javnosti sa suštine”, rekao je ministar Lukač za portal “Banjaluka.net”.

On je naglasio da je suština da su povjerenje i bezbjednost građana iznad bilo kog pojedinca, a naročito bezbjednost Republike Srpske koju mora da garantuje MUP Srpske.

Vučić: Nestabilnost proizvode oni koji pričaju o ukidanju Srpske

Uhapšen Hrvat zbog ratnih zločina u Orašju