in

Lubura dobio otkaz u MUP-u

Disciplinska komisija Odjeljenja za prvostepeni disciplinski postupak Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske okončala je prvostepeni disciplinski postupak policijskog službenika Nedeljka Lubure kojem je izrečena disciplinska mjera prekid radnog odnosa.

Iz MUP-a Srpske saopštili su da je policijskom službeniku izrečena takva mjera zbog teže povrede radne dužnosti zloupotrebe ili prekoračenje ovlašćenja i ponašanje u službi ili izvan službe koje narušavanja ugled Ministarstva.

– Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske 11.avgusta 2022. godine u Banjaluci lišili su slobode N.L. zbog postojanja sumnje da je kao policijski službenik počinio krivična djela pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, nakon čega je i suspendovan i protiv njega podnesen zahtjev za sprovođenje unutrašnjeg postupka – saopšteno je iz policije.

Ranije je objavljeno da su Lubura, inspektor u MUP-u Srpske i Bojan Roguljić, sin biznismena Slavka Roguljića, uhapšeni zbog sumnje u njihovu umiješanost u skrivanju odbjeglog Crnogorca, koji je u gepeku ušao u BiH, iako je na potjernici Interpola zbog pokušaja ubistva.

Alkohol i duvan imuni na virus inflacije

“Sad mogu da umrem”, odgovor Đokovića oduševio baku