in

Kresojević: Fond PIO odbija saradnju o isplati novčane pomoć penzionerima

Grad Banjaluka je opredijeljen da isplati jednokratnu novčanu pomoć penzionerima, kako je i ranije najavljeno, a sve u svjetlu praznika koji su još u toku, međutim nije naišao na saradnju.

Rekao je ovo Bojan Kresojević, gradski menadžer, koji je poručio da je želja penzionera da sredstva od Gradske uprave budu isplaćena njima direktno na račun, a ne u vidu pomoći kroz Elektroprivredu, čime bi se umanjio njihov račun za električnu energiju.

“Kako je ranije najavljeno, jednokratna novčana pomoć za više od 41.000 penzionera, u skladu sa njihovim zahtjevima, treba da bude izvršena na način da se sredstva uplate direktno na račun penzionerima, a ne kao avans za struju koju će penzioneri trošiti u narednom periodu, te je na sastanku sa njima ranije tako dogovoreno, jer je jasno da će efekat za penzionere na ovaj način biti bolji”, poručio je on.

Dodaje da uprkos svemu tome, nisu naišli na saradnju sa Fondom za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske, kao ni sa Elektroprivredom.

“Smatram da je neprihvatljivo da Fond PIO odbija saradnju na način da ne želi da isplati sredstva, koja će Gradska uprava doznačiti, zajedno sa narednom penzijom na njihove račune, niti žele da nam dostave podatke, odnosno spisak penzionera, kako bi mogli direktno da uplatimo na njihove račune”, pojasnio je on.

Dodaje da Elektroprivreda Republike Srpske, takođe, ne želi da isplati ova sredstva na račun penzionera i na taj način, ponovo se vrši opstrukcija isplate pomoći jedne od najvažnijih kategorija stanovništva.

Iz Gradske uprave podsjećaju da je gradonačelnik Draško Stanivuković kazao da Banjaluka ima sredstva od 2,6 miliona KM i da je spremna odmah da isplati jednokratne novčane pomoći za penzionere, kako je i ranije dogovoreno sa Udruženjem penzionera.

Ana poslala sudu jezivo pismo o suprugu “Učen je da laže i da se krije, rečeno mu je da je gubitnik”

RK Iskra suspendovala Čekića nakon što je Srpskoj čestitao njen rođendan 9. januar