in

Kovačević: Za Šarovića i opoziciju Putin je crni đavo?

Foto: Facebook/Radovan Kovacevic

Da li je moguće da je za Mirka Šarovića, za SDS i za opoziciju iz Republike Srpske, predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin crni đavo, upitao je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH, Radovan Kovačević.

“Da li je to konačno razlog i obrazloženje zbog čega su Mirko Šarović, Branislav Borenović i ostali ljudi iz opozicije pobjegli iz Narodne skupštine Republike Srpske kada se u njoj donosila odluka da je Republika Srpska protiv uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji”, kaže Kovačević za RTRS.

On ističe da su njihovi stavovi od početka veoma jasni.

“Smatramo da i Republika Srpska i BiH u ovom sukobu u Ukrajini treba da budu neutralne i da ne treba da na bilo koji način pružaju podršku bilo kome”, rekao je Kovačević.

Takođe, kaže i da Ruskoj Federaciji kao garantu Dejtonskog sporazuma, BiH koja počiva na tom sporazumu, ne smije, ne treba i ne može da uvodi sankcije.

Naime, Šarović je rekao da bi se Milorad Dodik sastao s crnim đavolom, ako bi mu to pomoglo da on i njegova partija bolje prođu na izborima. Ovo je za sarajevske medije izjavio Mirko Šarović, komentarišući Dodikov sastanak s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Uhapšen osumnjičeni za lažne dojave o bombama u institucijama BiH

Kupio svu Nutellu od UIO BiH za 4,5 KM po tegli, moći će ih prodati po 9 KM