U Republici Srpskoj je tokom sniženja posljednjeg petka u novembru, na “Crni petak”, u radnjama potrošeno ukupno 24,5 miliona konvertibilnih maraka.

Iako su sniženja širom Srpske bila gotovo simbolična i kretala se uglavnom od 10 do 30 odsto, za razliku od rasprodaja na Zapadu koje podrazumijevaju likvidaciju robe i sniženja od 70 odsto i više, iznos novca koji su inkasirali domaći trgovci ukazuje da su dobro iskoristili ovaj “marketinški mamac”.

“Ukupan evidentirani promet preko fiskalnih kasa u maloprodaji u Republici Srpskoj na dan 26. novembar 2021. godine iznosio je 24.511.930 КM”, potvrđeno je za Mondo u Poreskoj upravi Republike Srpske.

To je preko tri puta više u odnosu na godinu ranije, kada su zbog korona okolnosti bile strože epidemiološke mjere , a građani očigledno oprezniji, pa su izbjegavali velike gužve u tržnim centrima i drugim radnjama.

Prošle godine na “Crni petak” promet u maloprodaji u Republici Srpskoj iznosio je oko sedam miliona maraka, a godinu ranije oko 27 miliona KM.Izvor:
Share.